- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept je převzat z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. K zakoupení na e-shopu STOBu http://www.stob.cz/cs/eshop
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 680 |
Olivy černé sterilované (Bonduelle) | 60 |
Parmezán 25 % průměr | 20 |
Eidam 30 % průměr | 50 |
Kuskus syrový | 80 |
Paprika červená | 320 |
Okurka salátová | 320 |
Cibule | 40 |
Vejce celá průměr | 220 |
Cottage Meggle | 240 |
Olej řepkový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 6745 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 126,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1686 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 31.5, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kuskusový salát: Kuskus připravíme dle návodu, necháme vychladnout a vmícháme do něj na kostičky nakrájenou papriku, okurku, rajčata zbavená jader, cibulku a olivy. Rozšlehaná vejce vlijeme na rozpálenou pánev s kapkou řepkového oleje a opečeme z obou stran, hotovou omeletu necháme vychladnout, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do salátu. Hotový salát ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a čerstvou bazalkou. Plněná rajčata: Rajčata rozkrojíme, zbavíme jader a vnitřek osolíme a opepříme. Z cottage, strouhaného parmezánu, nastrouhaného tvrdého sýra a cibulky vytvoříme náplň, dochutíme solí, pepřem a bazalkou a vložíme do připravených vydlabaných rajčat. Plněná rajčata zapékáme v troubě pod grilem na 220 °C cca 15 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.